Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

a ragasztó maradvány eltávolítása

a ragasztó maradvány eltávolítása

Hogy nyoma se maradjon 

A matricák, ragasztók eltüntetése a különböző felületekről nem egyszerű, biztosan Ön is szembesült már azzal a problémával, hogy mennyire nehéz a ragasztómaradvány eltávolítása. Sok esetben az a helyzet áll fenn, hogy minél gyorsabban és hathatósan szeretné az ember eltávolítani, annál makacsabban ragaszkodik a matrica vagy ragasztott dolog az adott felülethez. Léteznek házi praktikák az eltávolításra, azonban még az is előfordul, hogy azok sem adják a teljes megoldást. Hogy is oldjuk meg a fennálló problémát? 

Próbálkozzunk házi praktikákkal

A felületekre történő ragasztás rendkívül egyszerű tud lenni, főleg, ha az valamilyen segítő eszközzel, például egy ragasztópisztollyal történik, azonban a ragasztó eltávolítása már sajátos technikát igényelhet. A köztudat több tippet is nyilvántart arra, hogy a nem kívánt ragacsot hogyan távolítsuk el a különböző felületekről, tárgyainkról. Különösen bosszantó az újonnan vásárolt, felcímkézett termékeken fennmaradó ragasztómaradvány eltávolításánál, ha nem a tervek szerint alakulnak a dolgok.

Hasonlóan idegesek leszünk, ha esetleg egy dunsztos üveget szeretnénk újrahasznosítani, és a gyárilag ráragasztott papír nem távozik. Bárhogy is sikáljuk, bármit is teszünk, kellemetlen és borzasztó idegesítő, hogy hiába próbálkozunk, nem jön le a ragacsos rész. Mit tehetünk ekkor?

Sokan úgy tudják, a minden háztartásban fellelhető olaj megoldást adhat úgy, hogy egy olajjal átitatott ronggyal vagy papírdarabbal bedörzsöljük a ragasztós részt. Ahogy az beszívja egy kicsit az olajat, letörölhetővé válik az eredeti felületről. Ezt szinte minden keményebb felületen meg lehet próbálni, de például a fafelületen nyomot hagyhat az olaj.

Hasonlóan ismert házi praktika az ecet, a körömlakklemosó, a radír, a sebbenzin, vagy a hajszárítózás alkalmazása, azonban minden esetben érdemes az esetleges hátányokkal is számolni, ugyanis ha ezekkel a dolgokkal próbálkozunk, szintén nyoma maradhat az eltávolításnak.

Érdemes bevetni a ragasztó maradvány eltávolításánál a professzionális anyagokat!

Ahogy a különböző felületek ragasztására is professzionális, arra a célra kifejlesztett anyagok a leghatékonyabbak, ugyanúgy a ragasztómaradványok eltávolítására is a lehető legegyszerűbb és leghatékonyabb módszer az, ha a szakszerűen erre a feladatra alkalmazandó anyagokat vesszük igénybe. Így érdemes speciális, ragasztóeltávolító terméket használni, amit a termék kiszerelésétől függően többféleképpen lehetséges felvinni a kívánt felületre. Vásárolhatunk kiönthető tégelyeset, szórófejeset, vagy akár találunk a piacon spray formájában is forgalmazott, ragasztó eltávolítására kitalált szereket. 

 

A professzionális, ragasztómaradvány eltávolítására használható anyagok alkotóelemei biztonsággal használhatóak a legtöbb felületet, így a festett felületeken, üvegen, porcelánon, betonon vagy akár a műanyagon is. A kialakítás során ügyelnek arra, hogy olyan anyagot állítsanak össze, amely nem hagy olajos nyomot és használat után gyorsan eltűnik, a legjobb esetben elpárolog.

Aki gyakran szembesül a ragasztómaradvány eltávolításának problémájával, annak érdemes beszerezni valamilyen speciális, e célra kitalált szert, és ha esetleg a kinézett termékkel kapcsolatban kérdése merülne fel, akár az összetevőkkel, akár bármi mással kapcsolatban, javasolt a kérdés tisztázása.

Figyeljünk arra, hogy a ragasztó eltávolítására használt termék előírásait a leírtak szerint rendre betartsuk mind a használat, mind a tárolás során.


 

Tartalomhoz tartozó címkék: Ragasztók