Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
COVID-19 Antigén teszt nyál köpet mintából 20 db

COVID-19 Antigén teszt nyál köpet mintából 20 db

Gyártó cikkszám: AC255 INCP-ACO802
A COVID-19 Antigén teszt készlet az emberi nyálban jelen lévő koronavírus (SARS-CoV-2, COVID-19) specifikus N antigének kvalitatív kimutatására szolgál a tünetek megjelenésének első 7 napjában. A nyalókás antigén teszt a SARS-CoV-2 okozta koronavírus fertőző betegség korai diagnózisában nyújt segítséget. Az antigén gyorsteszt használatával 15 perc alatt egyszerűen, a nyálból kimutatható, hogy a koronavírus fertőzés fennáll-e jelenleg a szervezetben. A teszt két lépésben, könnyedén elvégezhető és az összes vírus variánst kimutatja. Gyermekek és idősek számára a legideálisabb tesztelési módszer. 
Várható szállítás: 2024. március 19.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

LEÍRÁS ÉS PARAMÉTEREK

A COVID-19 Antigén Gyorsteszt (nyál) egy gyors immunkromatográfiás eljárás a SARS-COV-2 antigén emberi nyálból történő kvalitatív kimutatására. Csak professzionális in vitro diagnosztikai felhasználásra.

Háziorvos, Munkaorvos, Iskolaorvos, Sportorvos, Védőnők, Kórházak, Magánklinikák, Egyéb egészségügyi szolgáltató cégeknek ajánlott.

JAVASOLT FELHASZNÁLÁS

A COVID-19 Antigén Gyorsteszt (nyál) egy gyors immunkromatográfiás vizsgálat a SARS-CoV-2 antigén emberi nyálból történő kvalitatív kimutatására SARS-CoV-2 fertőzés gyanúja esetén (klinikai megjelenés, illetve laboratóriumi eredmények alapján).

A teszt a SARS-CoV-2 antigén kimutatására szolgál. Az antigén a fertőzés akut szakaszában a felső légutakból általában kimutatható. A pozitív eredmény a vírus antigén jelenlétét bizonyíja, de fertőzés diagnosztizálásához a klinikai képet, illetve a beteg kórtörténetét és egyéb diagnosztikai információkat is figyelembe kell venni.  A pozitív eredmény nem zárja ki a bakteriális fertőzést illetve más vírusokkal való együttfertőződést. A kimutatott antigén nem biztos, hogy a betegség oka.

A negatív eredmény nem zárja ki a SARS-CoV-2 fertőzést, és önmagában nem használható a fertőzés vagy betegkezelési döntések meghozatalához. A negatív eredményt, amennyiben a beteg kezeléséhez szükséges, molekuláris vizsgálattal kell megerősíteni. Ismerve a COVID-19-nek megfelelő tüneteket, negatív eredmény esetén figyelembe kell venni a vizsgált személy legutóbbi expozícióját, a kórelőzményt és a klinikai tünetek jelenlétét.

ELV

A COVID-19 Antigén Gyorsteszt (nyál) egy membránalapú immunkromatográfiás eljárás a SARS-CoV-2 antigén emberi nyálmintából történő kvalitatív kimutatására. A teszt zóna SARS-CoV-2 antitesttel van bevonva. A vizsgálat során a minta reagál a SARS-CoV-2 antitesttel bevont részecskékkel. A keverék kapilláris elven felfelé vándorol a membránon és a teszt zónában reagál a SARS-CoV-2 antitesttel. Ha a minta SARS-CoV-2-t tartalmaz, akkor egy színes vonal jelenik meg a teszt (T) zónában. Ha a minta nem tartalmaz a SARS-CoV-2 antigént, a teszt zónában nem jelenik meg színes vonal, ami negatív eredmény jelent. Az eljárás ellenőrzésére a kontroll (C) régióban a teszt helyes működését mutató színes vonal jelenik meg, igazolva, hogy a minta mennyisége és felszívódása megfelelő volt.

KIVITELEZÉS – ÉRTÉKELÉS

Minta előkészítése, a teszt kivitelezése

       

Érzékenység, Specificitás és Pontosság

Relatív érzékenység      90.3%

Relatív specificitás         99.3%

Pontosság         96.8%

 

 

Készlet tartalma Tesztlap, Nyál mintagyűjtő, Puffer, Használati utasítás, Folyamatábra, Veszélyes hulladék zacskó


 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.