Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ha nem túl nagy a baj, a horpadásjavító segíthet

Ha nem túl nagy a baj, a horpadásjavító segíthet
Apróbb esztétikai hibák javítása horpadásjavítóval

Ebben a bejegyzésben a horpadásjavító hasznát elemezzük. Nap mint nap használjuk négykerekű segítőinket. Életünk elválaszthatatlan részévé váltak mostanra. Nagyon hasznosak akkor is, ha szállítanunk kell valakit vagy valamit, különösen abban az esetben, ha nem áll rendelkezésre egyéb kényelmes és környezetbarát közlekedési lehetőség. Amikor pedig már zordabbá is válik az időjárás, igazán nagyon kényelmes autóban vagy kisbuszban zötykölődni a gyaloglás vagy közösségi közlekedési eszközök használata helyett, kis, közepes, de nagyobb távolságokra is.

Előfordulhatnak azonban kisebb-nagyobb behatások, jégkár okozta horpadások, melyek miatt a karosszérián egy-két helyen folytonossági hiba csúfítja el a hőn szeretett gépjárművet. Ebben az esetben sem kell azonban kétségbeesni és elkezdeni a különböző pénzintézetek hitelkínálatait tanulmányozni. Már elérhető a horpadásjavító, mellyel a karosszérián lévő kisebb-nagyobb horpadások javítása viszonylag egyszerűen elvégezhető.

 

Apróbb esztétikai hibák javítása horpadásjavítóval

Ezek az apró horpadások igazán bosszantóak tudnak lenni. Soha nem a megfelelő pillanatban keletkeznek, és mindig pont jól látható helyen. Igazán nem kellemes látni a szép fényes felületen a csúf külsérelmi nyomokat, ráadásul nem is túl pénztárcabarát egy-két karosszériaelemet kompletten kicseréltetni egy szakműhelyben.

Szerencsére azonban a csiszolás, kikalapálás és újrafestés és -fényezés hosszadalmas és igen költséges folyamatát igazán remek horpadásjavító szerekkel vagy szettekkel is kiválthatjuk, ha nem túl nagy egy-egy sérülés. Legyen szó kavicsfelverődésről, jég okozta károkról vagy kisebb benyomódásokról, a webáruházunkban kapható fekete ragasztórúd, horpadásjavító terméket érdemes próbára tenni. Elsősorban autószerelők részére ajánljuk. Egyszerű, gyors és hatékony vele a munka.

 

Hőkezeléssel történő “gyógyítás”

A 93 Celsius-fokon olvadó ragasztórudakkal és a megfelelő segédeszközökkel (kihúzókkal és spaklikkal) a gyakorlott szerelőknek egyáltalán nem fog gondot okozni a precíz és pontos kivitelezés. Utána majdnem olyan lesz az autó korábban sérült karosszériaeleme, mint új korában. Persze nem árt a művelet megkezdése előtt próbákat végezni. Már csak a minél tökéletesebb végeredmény érdekében is.

A lényeg persze, hogy igazán gazdaságosan és kényelmesen elvégezhetők így az apróbb javítások. De hangsúlyozottan csak az aprók!

Mielőtt még beizzítanánk a ragasztórudakat megolvasztó ragasztópisztolyt, érdemes a korrigálandó felületet alaposan megtisztítani és zsírtalanítani. Erre a profik a leggyakrabban a féktisztítót szokták ajánlani. Ragasztópisztolya válogatja, mennyit kell várni a felmelegedésre. Az viszont várható, hogy a horpadásra felvitt ragasztóanyag elég gyorsan megköt, így a kihúzókoronggal gyorsan kell dolgozni. Éppen ezért ajánljuk elsősorban gyakorlott autószerelőknek a horpadásjavítót.

 

Olcsón és praktikusan javíthatunk

Persze ezután sem lehetünk könnyelműek a közúti közlekedés során. Hiába áll rendelkezésre a remek horpadásjavító technológia, a szabályokat és a sebességhatárokat be kell tartani. A kőfelverődések, a figyelmetlenségből eredő károk és a jégeső „áldásait” így sem könnyű elkerülni, de a horpadásjavító legalább segít a karosszéria-javítás magas költségeit és a javítás ideje alatti kényelmetlenségeket csökkenteni.

Weboldalunkon a legjobb minőségű termékeket forgalmazzuk. Tekintse meg kínálatunkban remek termékeinket!