Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ahol a küzdelem örök - a fertőtlenítés módjai

Ahol a küzdelem örök - a fertőtlenítés módjai

Nézzük, a fertőtlenítés módjainak milyen új lehetőségeit tudjuk biztosítani munkájukhoz.


 

A ránk leselkedő láthatatlan veszélyt jelentő mikroorganizmusok elleni küzdelem nem ma indult. Talán még soha nem volt ennyire aktuális a fertőtlenítés módjait áttekinteni, mint a Covid-19 árnyékában. 

Korábban nem helyeződött rá ekkora figyelem, pedig nagyon nagy jelentősége volt mindig is. Gondoljunk csak az egészségügy számos területére, az élelmiszeripari és vendéglátóipari szektorra. Az apró, fertőzőképes részecskék akár még az 5 mikron nagyságot sem érik el. Percekig a levegőben lebegnek, mire a szilárd felületre elérnek. És ott is képesek még jó ideig fertőzőképesek maradni.

Szerencsére a háttérben ott dolgoznak a szorgos takarító és a fertőtlenítést elvégző kezek. Nézzük, a fertőtlenítés módjainak milyen új lehetőségeit tudjuk biztosítani munkájukhoz.

 

A fertőtlenítés módjai a levegőben

Nálunk, az Euró-Higiénia weboldalán levegő-, felület-, eszköz- és bőrfertőtlenítő termékek széles választékát találja. Ezekkel a legszigorúbb kívánalmaknak is megfelelő minőségi termékekkel célzottan pusztíthatja el a kórokozókat. A levegő fertőtlenítésére elsősorban az élelmiszeripar területén van nagy szükség. Ahol emberi fogyasztásra szánt termékek előállítása folyik, mindenképp be kell vetni minden lehetséges eszközt a fertőzések megakadályozására.

A fertőtlenítő füstölőpatronokkal hatékonyan vehetjük fel a harcot a mikroorganizmusok ellen. Lakossági felhasználás esetén mindig legyen jelen gázmester. Rovarirtáshoz és fertőtlenítéshez is lehet különféle ködképzőket alkalmazni a megfelelő védőeszközök – gázálarc és szűrők – használata mellett.

 

Biztonságos felületfertőtlenítés

A levegőben terjedő kórokozók egyszerűen csak leszállnak a használati tárgyainkra és bútorainkra. Ezek eltávolításához – szerencsére – ma már nagyon hatékony termékeket is bevethetünk. Kisebb irodákban UV-fénnyel fertőtleníthetjük az iratokat, vagy ózonlámpákat alkalmazhatunk. Ám ha nagyobb területek fertőtlenítése a cél, gyakran a különböző füstképzőket célszerű bevetni. Állattartó telepeken gyakori megoldás ez. A kedvelt folyékony felületfertőtlenítő koncentrátumokat használat előtt hígítani szükséges, és a klórtartalomra különösen nagy hangsúlyt kell helyezni a klórgáz képződésének veszélye miatt.

Vannak alkoholra érzékeny felületek, ahol speciális anyagokat érdemes használni (szolárium, egészségügy).

 

Bőrfertőtlenítés és a háztartásban alkalmazott szerek

Csak Európában évente közel 5 millió ember szed össze az egészségügyben valamilyen másodlagos fertőzést. Tehát a felvételi állapotától teljesen függetlenül, a kórházi tartózkodása alatt kap ilyen „ajándékot”. Széles antimikrobiális hatásuk miatt kézfertőtlenítésre általában az alkoholos kézfertőtlenítőket javasolják. Weboldalunkon többféle fertőtlenítő szappant, gélt és törlőkendőt talál, melyekkel maradéktalanul biztosítható a megfelelő kézhigiénia. A háztartásoknak is van, hogy erősebb termékek bevetésére van szükségük, ha makacsabb szennyeződéseket kell eltávolítani. Igazán hatékony vízkőoldó-, duguláselhárító, ablak- és bútortisztító termékeinkkel támogatjuk Önt, ha fertőtlenítésről és tisztításról van szó.

Az Euró-Higiénia cégnél mi minden nap azért dolgozunk, hogy Önt is kiszolgáljuk a legszigorúbb kívánalmaknak is megfelelő minőségi termékeinkkel. Minden kérdésére professzionális válaszokat adunk. Cégünk és termékkínálatunk folyamatosan megújul és fejlődik. Tekintse meg weboldalunkon remek termékeinket!