Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ragasztó eltávolítás

Rendezés:

Ragasztó eltávolítása

A ragasztó eltávolítása többször előkerül, legyen szó egy magánháztartásról vagy éppen üzemi körülményekről. Számtalan helyen találkozunk ragasztómaradványokkal: befőttesüvegeken, festés után a maszkoló szalag maradványai ragaszkodhatnak a felületekhez, egy gyártóüzemben az előszerelés okozhat ragasztófoltokat, stb. Minden ilyen alkalommal szükség van a ragasztó eltávolításra.

Házi körülmények között kaparással, esetleg étolajjal lehet próbálkozni, azonban célszerűbb professzionális, ragasztóeltávolító anyagot vásárolni. Ebben a kategóriában ezekről lesz szó.

Ugyancsak van létjogosultsága ezeknek az anyagoknak akkor, ha a falról vagy éppen a padlóról szeretnénk felszedni a megunt posztert, padlót, bármit, amit enyvvel, csirizzel ragasztottak oda. Az erős ragasztók örök életen át tartanak, ami egyes esetekben áldás, hiszen ilyenkor nem gondolunk arra, hogy ezt el is kell távolítani. Az pedig, ha a ragasztó és az anyagmaradványok egyszerre eltávolíthatók, sok időt spórolnak nekünk. Ha nem elég a penge, a zsebkés vagy a spakli, akkor ideje szintet lépni.

Mitől ragad a ragasztó?

A ragasztás egy felületi kötődés, amelynek ereje az alkalmazástól függ. Nyilvánvalóan jobban kell tartania egy cipő talpának, mint egy csík celluxnak. A maszkolószalagnak is jól kell tartania, ráadásul el kell viselnie magán a különböző festékeket, nem szabad, hogy leoldódjon a felületről. Ezt azért olykor túlzásba is viszi, főleg, ha sokáig marad a felületen… Ha a tudományt nézzük, a tapadás a felületi energiától függ. A hagyományos ragasztószalag tapadását is az ujjunkon próbáljuk ki - teljesen tévesen. Ugyanis az ujjunk felületi energiája különbözik attól a felülettől, amelyen a ragasztót használni szeretnénk.

A folyékony ragasztók kötőereje egy kémiai átalakulástól függ. A folyékony ragasztó eggyé válik a felülettel. A csiriz esetében például arról van szó, hogy a víz elpárolog belőle, a maradék pedig a felületen marad és összetartja a részeket. Padlólapok ragasztásánál a ragasztótól elvárható, hogy némileg rugalmas maradjon, hiszen a dilatáció miatt repedések keletkezhetnek, ha a ragasztó nagyon szilárdra köt. Töréseknél olyan ragasztó kell, ami kitölti a réseket. Ezek az epoxi jellegű ragasztók. Az Euró-Higiéniánál a ragasztástechnika alatt elsősorban ragasztóeltávolító szereket találhatunk, hiszen sokszor előfordul, hogy a ragasztást meg kell szüntetni.

Ragasztó eltávolítása

Háztartási használatra elsősorban biológiailag lebomló ragasztóeltávolítót ajánlunk. Ez a citrusaromákat tartalmazó szer környezetbarát, zsírtalanít, foltmentesen dolgozik. Minden esetben szükség van azért próbára, mert nem minden felület reagál egyformán a ragasztóeltávolítóra. Egyes esetekben a szer megmarhatja a felületet, így minden esetben óvatosan kell eljárni. Kreatív hobbisták esetében a ragasztópisztoly állandó eszköz, amelyről a ragasztót célszerű még meleg, híg állapotban eltávolítani. Erre is kínálunk megoldást.

Hogyan? A kategória termékei egy mozdulattal a kosárba helyezhetők. Azonnal látszódik az ár nettóban és bruttóban egyaránt. Az esetleges kedvezmény, illetve a szállítás várható ideje. A részletek alatt olvasható minden olyan tény, amelyre szükség lehet a felhasználás során. Alkalmazás, műszaki paraméterek, a gyártó, a forgalmazó. Mivel professzionális szerekről van szó, nagy hangsúlyt fektetünk a részletes tájékoztatásra. 

A kosártól a pénztárig jutni egyetlen kattintás, ahol eldöntheti, hogy online vagy utánvéttel fizet majd a futárnak. Termékeinket futárral szállítjuk, hogy minél előbb oldhassa a ragasztási kötéseket!