Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mi a különbség a felületfertőtlenítők és a kézfertőtlenítők között?

Mi a különbség a felületfertőtlenítők és a kézfertőtlenítők között?
Lehet felületfertőtlenítőt kézfertőtlenítésre vagy fordítva, kézfertőtlenítőt felületfertőtlenítésre használni?

Valójában nem érdemes felcserélni a kettőt, elmondjuk miért!

kézfertőtlenítőben például van egy bőrvédő adalék, ami zsírossá tenné a felületet. Ezt mi nem szeretnénk, sem üvegfelületen, sem egy pulton. Ezért a kézfertőtlenítőt kézfertőtlenítésre lehet használni.

felületfertőtlenítő viszont nem fogja védeni a bőrt, ezért az alkohol könnyedén kiszáríthatja – igazából akár lehetne, csak nem komfortos. Jó közérzetünk semmiképp sem lesz, sőt, rossz lesz, főleg, ha egymás után többször kell kezet fertőtleníteni. Éppen ezért, hogy megmaradjon a jó közérzet, a kézfertőtlenítőt kézfertőtlenítésre használjuk, a felületfertőtlenítőt pedig felületfertőtlenítésre.

Ám tudjuk azt, hogy vannak huncut cégek, akik azt mondták, hogy megspóroljuk az engedélyezést, és nem fogunk két engedélyt csinálni, csak egyet – ezért azt mondjuk a felületfertőtlenítőre, hogy fertőtlenítsd le vele a kezedet. Másfél évvel ezelőtt, amikor bárki megtett volna bármit egy liter fertőtlenítőszerért, akkor ez talán még jó is volt, de már nem azok az idők járnak. Ezt el lehet felejteni, butaság, nem szabad.

Felületfertőtlenítőt felületfertőtlenítésre, kézfertőtlenítőt kézfertőtlenítésre kell használni.